Opaligės
Jūs esate čia: Namai » Sveikata » Augalų savybės » Receptai » Opaligės
Skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligė
Kopūstų sultys, bananai, kepti moliūgai, ožkos pienas, migdolai su cukrumi, arbūzas, kiaušinių lukštai, juodųjų serbentų sultys, aviečių sultys, kviečiai, bulvių sultys ( pavasarį ir rudenį po dvi sav.), mėlynių uogos, islandinė kerpena, ramunėlės (prieš valgį), pelkinis pūkelis, balinis ajeras (šaknys), medetkos, jonažolė, gysločio sultys, blakinė kalendra, šaltalankio aliejus, alijošius, mėlynių uogos, erškėčiai, beržo lapai ir pumpurai, beržo grybo ekstraktas, melisalapė medumėlė, putino uogų antpilas, siauralapė ožrožė, žąsinė sidabražolė, didžioji varnalėša (šaknys), kadagio šaknys, trikertė žvaginė, didžioji dilgėlė, erškėčiai.
Į maistą įpilti medetkų aliejaus (100g medetkų sausų+0,5lsaulėgražų aliejaus, nusistovėti 2-3 savaites).
Medetka+ramunėlės+kraujažolė. 1v.š. mišinio + 0,5 l verdančio vandens, leisti nusistovėti 3-4 val., nukošti. Gerti 1/3 st. 3k/d.
Užvirti 0,5l pieno. Į 0,5l talpos stiklainį įmušti 2 žalius kiaušinius, įpilti 2v.š. medaus ir tiek pat minkšto sviesto. Šį mišinį plakti iki vienalytės masės, tada į šia masę plona srovele supilti pieną (karštą, bet neverdantį) be paliovos maišant.
Atsisėsti, atsipalaiduoti, ramiai kvėpuoti ir mažais gurkšneliais išgerti visą mišinį, o vėliau 4 val. nevalgyti. Gerti ryte ir vienu tuo pačiu metu, ne mažiau 30 dienų. Negalima gerti paskubomis.
Pelynų vanta (per priešpilnį). Daugiau laiko praleisti beržyne.
Sumaišyti bičių pienelį su degtine (1:2) ir šio mišinio gerti po 15-20 lašų 4 k/d pusantros val. prieš valgį.
100g bičių pikio + 20g linų sėklų + 50g avižų grūdų + smulkiai supjaustytas varnalėšos lapas + 0,5l degtinės ir vandens mišiniu (1:1). Užvirti, leisti nusistovėti nusistovėti 3 paras, nukošti. Gerti prieš valgį po 1 v.š.
Sutrinti sunokusį bananą, kruopščiai sumaišyti su 1 v.š. alyvų aliejaus. Valgyti po 1-2 v.š. mišinio kas 2 val.
Pastabos administratoriui
Jei šiame straipsnyje pastebėjote neteisingą faktą ar klaidą, galite apie tai pranešti redakcijai. Prašome užpildyti formą ir paspausti „Siųsti“