Augalų pažinimas ir vantų rišimas
Data: 2017-07-19, 18:30
Organizatorius : Lietuviškos pirties akademija
Pats vasaros viduriukas, kai viskas žydi, lapoja, bujoja, kai džiaugiamės visa gamtos dovanota gausa ir skubame kaupti tos gausos atsargas, kad džiugintų mus tada, kai dienos bus trumpos ir niūrios, o medžiai be lapų. Koks malonumas tuomet į poirtį atsinešti vasara dvelkiančią vantą, užsiplikinti kvapnios arbatos, palepinti kūną ir jausmus aromatingomis žolynų procedūromis... Vasara - pats darbymetis ir pirtininkams. Žolelių rinkimas, vantų rišimas. O tam, be abejo, reikia šiek tiek žinių ir išmanymo.
Vasaros dienos dar ilgos, o savaitgaliai dažnai paskirti iškyloms ir bendravimui su šeima, todėl į renginį kviečiame savaitės viduryje, po darbų. Seminaras vyks privačioje sodyboje (tikslią vietą ir atvykimo instrukcijas pranešime užsiregistravusiems), kurioje labai greitai ir paprastai galėsite susipažinti su didžiąja dalimi pirtyje naudojamų augalų.
Antroji seminaro dalis - vantų rišimas. Regis, paprasta, bet klausimų kyla daug. Kokia turėtų būti gera vanta? Ar medžio, iš kurio rišame vantą, rūšis įtakoja vantos formą? Ką reikia žinoti, rišant vantas džiovinimui? Kaip vantas konservuoti ir laikyti? Ir t.t.
Seminaras visiškai praktinis, todėl pasiruoškite darbui reikalingas priemones: sekarorių arba aštrų peiliuką, špagato.
Temos
-
Augalų pažinimas
Reali pažintis su augalais - ekskursija į gamtą, kurios metu mokomasi rasti ir atpažinti pirtyje naudojamus ar priešingai - vengtinus augalus, mokomasi juos atskirti, taisyklingai ir nežalojant gamtos rinkti.
Jei norite greičiau patekti į šios temos mokymus... -
Vantų rišimas
Praktinė tema, į kurią įeina:
- Šakų skynimas.
- Vantų rišimo būdai.
- Vantų džiovinimas, šaldymas, sūdymas.
- Vantos kokybės kriterijai.
- Vantų parengimas darbui.
Vaizdai iš vantų praktikos
Jei norite greičiau patekti į šios temos mokymus...
Kas dėsto
Pirtininkė Birutė Masiliauskienė
Pastabos administratoriui
Jei šiame straipsnyje pastebėjote neteisingą faktą ar klaidą, galite apie tai pranešti redakcijai. Prašome užpildyti formą ir paspausti „Siųsti“